Ταυτότητα

Ο ιστότοπος είναι προϊόν συνεργασίας τεσσάρων βιβλιοθηκών της Θεσσαλίας στο πλαίσιο των επετειακών δράσεων για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821 μετά από πρόσκληση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας προς τους πολιτιστικούς φορείς της περιοχής.

Το υλικό που παρουσιάζεται απευθύνεται σε όλες τις τάξεις της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και αποσκοπεί:

  • να αναδείξει τη συμμετοχή της Θεσσαλίας στον Απελευθερωτικό Αγώνα,
  • να φέρει σε επαφή τους μαθητές με πολλαπλές πηγές πληροφόρησης,
  • να επιτύχει την εξοικείωση τους με τα εργαλεία έρευνας και την προσέγγιση της πληροφορίας ανεξάρτητα από το είδος και τη μορφή που αυτή εμφανίζεται.

Έντυπα βιβλία και περιοδικά, ελληνικά και ξενόγλωσσα, εικονογραφικό υλικό, αρχειακό υλικό, αντικείμενα, πίνακες ζωγραφικής, γκραβούρες, φωτογραφίες, χάρτες και ψηφιακό περιεχόμενο ευελπιστούμε ότι θα δώσουν το έναυσμα, με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων, για μια δημιουργική προσέγγιση της επετείου.

Στην δράση συμμετέχουν η Κεντρική Βιβλιοθήκη Δήμου Βόλου, η Παιδικές Βιβλιοθήκες Δήμου Καρδίτσας, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων